Az okos emberek
okosan isznak
AJÁNLATKÉRÉS

 

aboutwater

  •  
  • Az okos emberek okosan isznak – elegendő vizet

Víz - az őselem és életünk elixírje

A víz a mi szenvedélyünk. Mi vagyunk az Ön partnere mindenben, ami az egészséges, fenntartható ivóvízellátással kapcsolatos. Termékeinket megtalálhatja vállalatoknál, irodákban, iskolákban, a vendéglátásban, a termelésben és az egészségügyben.

 
 
Testünk közel 65%-a vízből áll – gyermekeknél és serdülőknél ez az arány akár 75% is lehet. A megfelelő folyadékbevitel biztosítja, hogy agyunk optimálisan működhessen. Nemcsak a koncentrációt és az éberséget segíti, hanem a memóriát és a kreativitást is. A dehidratáció viszont fáradtsághoz, fejfájáshoz és a kognitív funkciók károsodásához vezethet. Ezért okosan, de minden nap elegendő vizet kell fogyasztani, hogy a folyadékbevitel az optimális szinten legyen.

 

De mekkora a napi vízigényünk?

Az egyik meghatározó az életkor. Az évek múlásával folyamatosan csökken testünk víztartalma. Egy újszülött esetében ez akár 75 % is lehet, míg a felnőtt férfiak esetén ez jellemzően 60 %, a nőknél kb 55 %.
Szervezetünk teljes víztartalma függ a zsírtömeg és izomtömeg arányától. Az izom magasabb arányban tartalmaz vizet, mint a zsírszövetek. Ennek megfelelően a magasabb fizikai aktivitással rendelkezők, mint a sportolók, nehéz fizikai munkát végzők, – akiknél értelemszerűen magasabb az izomtömeg aránya -, magasabb napi vízigénnyel rendelkeznek, mint azok, akik keveset mozognak.
Ezen felül a hőmérséklet is hatással van a szükséges napi folyadékbevitelre. A nyári hőségben történő izzadás esetén nagyobb a vízpótlás igénye. Arra gondolhatnánk, hogy ezzel szemben télen alig kell vizet innunk, de a téli hideg időjárás alacsonyrelatív páratartalma miatt szintén figyelnünk kell a kell mennyiségű víz elfogyasztására.
 

Ezen felül bizonyos betegségek – főleg a hányással, hasmenéssel járók – esetén rengeteg folyadék távozik a szervezetből, melyet kényszerűen és kellő mértékben kell pótolni. Ugyanígy a várandósság és szoptatás idején is nő a napi folyadékszükségletet.

A számok tükrében:

A számok tükrében: Az ESFA, az Európai Élelmiszerbiztonsági Hivatal 2010-ben tette közzé ajánlását az ajánlott napi folyadékbevitel tekintetében. A mennyiségek mellett hangsúlyozzuk, hogy a folyadékbevitel „víz-egyenértéket” takar. Ez azt jelenti, hogy az elfogyasztott ételek és italok sokszor alacsony folyadéktartalommal bírnak. Napi egy-egy pohár tiszta gyümölcslé is jó szolgálatot tesz, de az igazi folyadékpótlást a tiszta víz jelenti. Ennek megfelelően napi ajánlás életkor szerint a következőek:  
  • 6 hónapos korig: 100-190 ml/kg  (az anyatej azonban 100 %-ban pótolja a vizet!!!)
  • 6-12 hónapos kor: 800-1.000 ml
  • 12-24 hónapos kor: 1.000-1.200 ml
  • 2-3 éves kor: 1.300 ml
  • 4-8 éves kor: 1.600 ml
  • 9-13 éves kor: lányok: 1,9 liter; fiúk: 2,1 liter
  • 14 éves kor felett: nők: 2,0 liter; férfiak: 2,5 liter

Ügyeljünk a következőkre is

Folyamatosan biztosítsuk testünknek az utántöltést, és semmiképp se várjuk meg, hogy megszomjazzuk. Mi a aboutwater-nél úgy gondoljuk: A megfelelő vizes palackkal sokkal könnyebb elegendő vizet inni egészséges módon. Legyen teletöltve és mindig tartsuk kezünk ügyében.  Ha egy ieig tudatosan figyelünk vízfogyasztásunkra, rövid időn belül mindennapjaink szerves részévé fog válni.

A vízivás népszerűsítése a mindennapi életben rendkívül hatékonynak bizonyulhat. A személyre szabott vizespalackok, amelyek akár a vállalat, az iskola vagy az egyetem logójával, motívumokkal vagy szlogenekkel is személyre szabhatók, segítenek gyereknek és felnőttnek egyaránt hidratáltak és motiváltak maradni.

A biztonságos, nem mérgező anyagokból, például Tritan™ vagy boroszilikát üvegből készült, újrafelhasználható palackok könnyen magunkkal vihetők a nap folyamán. Ennek nemcsak a jobb hidratálás az előnye, hanem az egyszer használatos műanyag palackok vásárlását is megelőzi, így segítve a hulladék mennyiségének csökkentését. A palackok segítségével biztosíthatja, hogy minden nap elegendő vizet fogyasszon. A napi ajánlott mennyiségről bővebben itt olvashat.

 

Szüksége van  kiegészítőkre?

Ivóflakonok és kulacsok

IVÓFLAKONOK és KULACSOK

Rendelje meg kiegészítőként üvegből vagy tritanból készült, saját fenntartható vizes palackjait. Rendkívül robusztus, könnyű és szennyeződésmentes. Kérésre saját logóval, névvel vagy motívummal is személyre szabjuk vizes palackjait.

Kávé

KÁVÉGÉPEK

Ön is kávéfőzőt keres irodája, cége vagy létesítménye számára? HAMAROSAN kávészervizt kínálunk kiváló minőségű kávéfőzőkkel a székesfehérvári és budapesti régióban.

Vízszűrők

VÍZADAGOLÓ-VÍZSZŰRŐK

Nagy teljesítményű szűrőbetétek az ivóvíz optimalizálására az automaták, a gasztronómia, a vendéglátás és a vízadagolók számára. Csökkentik a klóros ízt és szagot, szűrik az ólmot, üledéket, benzolt, diklórbenzolt, toxafént és az azbesztet. Az egysejtű paraziták 99,95 %át is kiszűrik a vízből. A kevesebb vízkőlerakódás és szennyezőanyag csökkenti a költségeket és jobb ízt biztosít.

Tiszta ivóvíz minden területre, megbízható, teljes körű szolgáltatással

Vállalatok / Irodák

Vízadagolók az Ön cége számára. Alkalmazottai, ügyfelei és vendégei legnagyob  megelégedettségére. Költségtakarékos, fenntartható és egészséges.

Képzési intézmények

Vízadagolóink az oktatási ágazatban is biztosítják az elegendő, egészséges vízivást.

Egészség és Sport

Az Ön számára a legmagasabb higiéniai előírásokkal készült fenntartható, költséghatékony vízadagolók az egészséges ivás öröméért.

Hotel, Étterem, Catering

Higiénikus és praktikus. A vízadagolók a vendéglátóiparban csökkentik a költségeket, a helyigényt és a hulladék mennyiségét.

Ügyfeleink

Ágota Simon
Ágota Simon
2024-07-08
A Gyógyító Jószándék - DMD Izombeteg Gyermekek Alapítványa - fonyódi táborában az érintett gyerekek és hozzátartozóik az Aboutwater Zrt. jóvoltából egy hétig ezt az egészséges, finom karsztvizet ihatják. Köszönjük a támogatást!
Nikoletta Szittya
Nikoletta Szittya
2024-06-27
Telepítés, üzembe helyezés korrekten, gyorsan és megbízhatóan zajlott. Bármilyen kérés, észrevétel esetén azonnal intézkedik a csapat. A víz minősége finom, többféle hőmérséklet közül választhatunk, és igény szerint még szénsavas és sima víz is vételezhető. Köszönjük szépen a szolgáltatást, amit jó szívvel ajánlok másoknak is.
Judit Vezér
Judit Vezér
2024-06-26
Szuper a készülékük, az ivóvíz minősége összehasonlíthatatlan a sima csapvízzel. A telepítés gyors és zökkenőmentes, a szakembereik nagyon segítőkészek és profik. Ügyfélszolgálatuk rendkívül hatékony. Mindenkinek ajánlom aki tiszta és friss vizet szeretne az irodában.
Attila Nemet
Attila Nemet
2024-06-23
Igazi innivaló csinálók! A test 50-70%-a víz, ezért nagyon fontos, hogy milyen vizet iszunk! Náluk jó kezekben vagyunk, hiszen a nevükből kifolyólag (is) nagyon sokat tudnak a VÍZRŐL! Higgyünk nekik! - Én hittem, s a döntésem egy életre szól! Egészségünkre!
Korrekt Szolgáltatások Kft.
Korrekt Szolgáltatások Kft.
2024-06-06
Tőkéletes
Akos Zala
Akos Zala
2024-06-05
Kiváló szóda (& sima víz), kiváló csapattól!
Krisztina Kaiser
Krisztina Kaiser
2024-06-03
Egy hónapja használjuk a SekaSoft irodában az aboutwater Zrt által felszerelt hálózati vízi csoda készüléket, IMÁDJUK !!!! Öt féle víz folyik a csapból: normál csapvíz / meleg víz / szűrt víz / hideg szűrt víz / hideg szódavíz . Sokkal több vizet iszunk, ami - mint tudjuk - egészséges...., jó ízű, tiszta a víz és egyszerű használni. Köszönjük a szakszerű közreműködést és a kedves, barátságos "hozzánk állást"-t. Csak ajánlani tudom a csapatot és a szolgáltatást !!! :-)
Gabor Meszaros
Gabor Meszaros
2024-05-31
Rugalmas cég, barátságos hozzáállással. Sok sikert kívánok a további fejlődéshez.
Tibor Zámbó
Tibor Zámbó
2024-05-30
Finom tiszta vizet ihatunk és szóda készülékünk is van. Gyors és precíz volt a karbantartás és a beszerelés is. Mindenkinek csak ajánlani tudjuk, a csapvizes verziót. Hajrá Aboutwater!

+36 70 302 8140

web@aboutwater.hu

AJÁNLATKÉRÉS