Óriási mázlisták vagyunk mi itt a Kárpát-medencében. Oké, hiányzik a homokos tengerpart, lehetne jobb a foci, de nem csak sok édesvizünk van az egyre forróbb időjárásban, hanem kiváló a vízminőség is az ország legnagyobb részén! A csapvíz majdnem tökéletes. Csak mi, emberek rontjuk el. Ebben a blogbejegyzésben megnézzük, mi történik csapvízzel és hogyan tudjuk vízadagoló géppel kiszűrni a szennyezést, hogy újra a tökéletes formájában megihassuk.

Miért kell a vízadagoló a kiváló csapvízhez? 

Ha mindannyian egyenesen a hűs erdei forrásokból tudnánk inni, nem lenne szükség vízadagoló, vízszűrő berendezésekre. Két dolog miatt azonban mégis javasolt megszűrni az ivóvizet. 

A klór a vízben és a testünkben 

Megvan a jó kis uszodaillat? Ez a klórgáz, amire azért van szükség, hogy a hosszú csőrendszert, amiben a víz eljut az otthonunkig, baktérium- és vírusmentesen tartsuk. Magát a vizet nem kéne fertőtleníteni, de a csövek és a tárolás szükségessé teszi a klór használatát. Gyakorlatilag klórral szennyezzük a vizet, hogy ne legyen benne még veszélyesebb szennyeződés. Csakhogy a klórnak semmi keresnivalója nincs az emésztőrendszerünkben, mert ott is folytatja tovább a fertőtlenítést, ahol már nem szabadna. A klórgáz el tudja pusztítani a hasznos emésztő bacilusok jó részét, gyengítve ezzel mind az emésztés hatékonyságát, mind az immunrendszerünket.

A hatékonyan működő vízadagoló gépek lényege nevükkel ellentétben nem csak a víz adagolása  hanem annak megszűrése. A klór az egyik célpontjuk, kiszedik a vízből, mikor már elvégezte a dolgát, hogy a poharunkba ne kerüljön be. 

Különösen azoknak érdemes ezt a vízadagoló gép funkciót tesztelni, akiknek az emésztése ismeretlen okokból nem ideális. Az aboutwaternél most 2 hétig ingyenesen kipróbálható a vízadagoló gép, részletek itt.>>

Ipari szennyeződés az ivóvízben 

A csapvízben található szennyeződés másik része már egyáltalán nem a szükséges rossz kategóriájába tartozik. Ezek a növényvédőszer maradványok, a műtrágya, a szennyvízből beszivárgó gyógyszer maradékok, például hormonhatású készítmények, valamint esetleg nehézfémek. Egyértelmű, hogy ilyen anyagokat önként és dalolva senki sem szeretne fogyasztani, ezért a vízadagolók szűrőit az ilyen gyakori és veszélyes szennyezések kiszűrésére fejlesztették ki. 

A vízszűrő berendezések nem csinálnak semmi mást, mint visszaállítják a tiszta ivóvizet az eredeti állapotába. 

Kiválasztásukkor érdemes figyelembe venni, hogy magából a vízadagoló gépből se kerüljön káros anyag a szervezetünkbe. Gyakori, hogy – főleg bizonyos távol-keleti gépeknél – nem mindenre kiterjedően bevizsgált műanyag alapanyagokból különböző vegyületek, például BpA jut a vízbe. Az aboutwaternél erre kiemelt figyelmet fordítva csak olyan, az Európai Unióban készült vízadagoló gépeket forgalmazunk és szerelünk be, amelyek elsősorban nemesacél alkatrészekből állnak, így egészségügyi szempontból garantáltan biztonságosak. Vízszűrő vásárlásakor ezt legkönnyebben a tanúsítványok alapján tudjuk megállapítani.

Tudjon meg többet a hálózatra köthető vízadagoló gépekről!>>>